PetterssonBryggareHistorik

Ola Pettersson och Jakob Bryggare har var för sig många år bakom sig som egna företagare inom snickeri och inredning samt alla typer av byggnationer. Båda kände att de ville gå vidare och omsätta sina erfarenheter inom ett annorlunda byggande.

Ola Pettersson har tagit med sig erfarenheter inom planering, teambildning och organisation från sin tid som elitidrottsman inom olika sporter, bland annat som professionell innebandyspelare, medan Jakob Bryggare har använt sig av sin konstnärsutbildning från Gotland för att bygga med tanke på elegans, estetik och hållbart byggande.

I maj 2010 lämnade Ola Pettersson företaget och Johanna Gabrielsson Ryström blev ny delägare och ledamot av PetterssonBryggares styrelse. Johannas ansvarsområde blir att stärka företagets kapitalbas och arbeta med långsiktiga placeringsfrågor av bostäder och kommersiella lokaler.

Pb har utökat sin styrelse och kompetens genom att Thomas Lundqvist tagit plats i styrelsen. Thomas kompetensområde är i första hand färg och form, samt stor vana att leda entreprenadbolag.